Novi Grad Sarajevo na čelu s općinskim načelnikom mr. Semirom Efendićem, kao najveća i najmnogoljudnija općina u zemlji, jedna je od prvih koja je podržala projekat Bosna International Forum.

Tokom izrade ideje stvaranja projekta Bosna International Forum ova općina dala je svoj doprinos, te na oba skupa koja su se održala u austrijskom gradu Lincu 2015. i 2016. godine prisustvovala sa svojim predstavnicima na čelu sa općinskim načelnikom.

Nakon uspostave formalno-pravne organizacije pri Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine, upravo ova općina ustupila je prostorije za sjedište organizacije Bosanski Integracijski Forum i među prvima je izrazila spremnost da potpiše Memorandum o saradnji i uspostavi Servis u službi svojih građana, koji žive i rade van domovine.

"Općina Novi Grad Sarajevo će i ovog puta, kao i do sada i ubuduće, podržati svaki prodržavni projekat koji je u službi i interesu građana. Projekat Bosna International Forum je upravo jedan od takvih, i mi kao lokalna zajednica sa svojim resursima podržat ćemo ovu ideju i staviti se na raspolaganje u okviru mogućnosti koje su u nadležnosti mene kao načelnika i općine Novi Grad Sarajevo“, izjavio je načelnik općine mr. Semir Efendić.

U6660

1
Online

2019-08-24