Nakon Foruma održanog u Lincu 2016. godine, grupa mladih entuzijasta koji su ujedno bili i organizatori Foruma, ideju o pomoći domovini pretočili su kroz Humanitarnu organizaciju ''FOR LIFE '', sa sjedištem u Lincu (Austrija).

Na čelu organizacije su predsjednik Sabahudin Koštić i koordinator Muamer Ljubijankić.

Kroz samo godinu dana aktivnog rada uspjeli su dobiti povjerenje velikog broja građana iz Austrije i uspješno realizovati veliki broj projekata onima kojima je pomoć bila neophodna. Kroz kratak period Udruženje već broji više od sto članova i veliki broj sponzora, bosanskohercegovačkih firmi u Austriji, ali i stranih kompanija.

Važno je istaknuti da za relativno kratak period djelovanja, ovi mladi entuzijasti uspjeli su vratiti povjerenje građana u dijaspori i na taj način kroz samo godinu dana realizovati projekte u iznosu većem od 250.000 KM.

Organizacija je izgradila i restaurirala 11 stambenih objekata za socijalno ugrožene porodice, pomogla više od 30 porodica na različite načine. Obezbjedila je lijekove za teško oboljele, opremila mnoge učenike za novu školsku godinu, pomogla u odlascima na takmičenja u znanju, izgradila tri porodične kuće i sanirala krovove za dvije kuće, omogućila priključke na vodovodnu mrežu socijalno ugroženih porodica, te izvršila nabavku električnih kreveta za Kantonalnu bolnicu ''Dr. Irfan Ljubijankić'' u Bihaću, koja je stradala u požaru, i Dom zdravlja u Sanskom Mostu.

 

U11634

1
Online

2019-10-16