Nakon aprilskog Foruma u Lincu 2016. godine, učesnici Foruma okupili su se u ideji pokretanja, stavljanja u funkciju i konkretnog iskorištavanja jednog od potencijala u našoj zemlji, na konkretan i produktivan način, koji je okupio jedanaest manjih investitora, bosanskohercegovačkih građana iz Bosne i Hercegovine i dijaspore, koji su uz minimalne investicije udruženi u zajedničkom interesu, iskoristili potencijal obradivog zemljišta na prostoru općine Livno, koji je stavljen u funkciju proizvodnje organske hrane. U početku je obrađeno oko 100 dunuma zemlje i izvršena proizvodnja heljde, a kasnije i drugih proizvoda.

Nakon prve uspješne godine poslovanja, kompanija čiji su vlasnici jedanaest investitora, odlučili su proširiti djelatnost i na prodaju i skladištenje građevinskog materijala.

Danas kompanija uz odgovorno lice upošljava ukupno sedam radnika, kojima je obezbjeđena egzistencija i prilika za rad u svojoj zemlji i svojoj lokalnoj zajednici, a kako oni od samog projekta korist, štednju i dobit imaju i jedanaest manjih investitora koji žive i rade van Bosne i Hercegovine, koji su pioniri ovakvog sistema i načina funkcionisanja poslovnih ideja, pokretanja projekata i ostvarivanje konkretnih koraka u smislu stavljanja potencijala i resursa u funkciju iskorištavanja na pravi način u interesu i na zadovoljstvo sviju koje povezuje ideja i projekat, od investitora, zaposlenika do same lokalne zajednice.

U11635

1
Online

2019-10-16