MAHALA – BOSANSKI MALDIVI

U okviru ovogodišnje manifestacije “Prvi dani dijaspore Bosne i Hercegovine – EXPO BH GRADOVA 2022”, javnosti je predstavljen projekat “Mahala”.  Radi se o projektu za koji je već gotovo idejno rješenje izgradnje naselja na vodi.

Kroz “Projekat 5525” ovo je ujedno i poziv dijaspori Bosne i Hercegovine da kroz već isprobani modul ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, investiraju u većim ili manjim iznosima sredstava i na taj način ostvare štednju i dobit.

 

“Projekat 5525” je koncept ulaganja u manje i/li veće projekte ili mala i srednja preduzeća. Svi učesnici “Projekta” pronalaze svoje interese kroz štednju, dobit, ostvarenje egzistencije, pokretanje novih radnih mjesta i iskorištavanje ili stavljanje u funkciju postojećih resursa pri partnerskim lokalnim zajednicama.

 

Investitori ulažu u osnivačku i vlasničku strukturu novog pravnog lica u obliku D.O.O. ili D.D. i na taj način imaju potpunu kontrolu nad svojom investicijom u smislu da postavljaju upravni odbor, odgovorno lice koje će ih izvještavati o procesu implementacije projekta; u svakom momentu mogu izaći iz vlasničke strukture i povratiti svoja uložena sredstva ili prodati svoj udio, kao i mijenjati upravni odbor, administraciju ili odgovorno lice. Na taj način imaju apsolutnu kontrolu nad svojom investicijom i tokom realizacije projekta. Cijeli proces ulaganja u odabrane projekte je transparentan, jednostavan i jasno definisan.

 

Nakon dva manja uspješno realizovana projekta, “Mahala” je projekat sa detaljno urađenom analizom i idejnim rješenjem, sa svim pokazateljima uspješnosti realizacije koji bi uveliko promijenio regionalnu sliku Bosne i Hercegovine i svojom jedinstvenošću u regiji pa i šire, privukao veliku pozornost na svjetskom nivou.

 

 

Svi zainteresovani pojedinci i kompanije za više informacija o projektu i načinu učešća mogu dobiti slanjem upita OVDJE.