DOGOVOREN PROTOKOL O SARADNJI S OPĆINOM NOVI GRAD SARAJEVO

Novi Grad Sarajevo na čelu s općinskim načelnikom mr. Semirom Efendićem, kao najveća i najmnogoljudnija općina u zemlji, jedna je od prvih koja je podržala projekat Bosna International Forum. I tokom izrade ideje stvaranja projekta Bosna International Forum ova općina dala je svoj doprinos, te na oba skupa koja su se održala u austrijskom gradu Lincu 2015. i 2016. godine prisustvovala sa svojim predstavnicima na čelu sa općinskim načelnikom.

Nakon uspostave formalno-pravne organizacije pri Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine, upravo ova općina ustupila je prostorije za sjedište organizacije Bosanski Integracijski Forum i među prvima je izrazila spremnost da potpiše Memorandum o saradnji i uspostavi Servis u službi svojih građana, koji žive i rade van domovine.

„Općina Novi Grad Sarajevo i ovog puta kao i do sada i ubuduće podržat će svaki prodržavni projekat koji je u službi i interesu građana. Projekat Bosna International Forum je upravo jedan od takvih, i mi kao lokalna zajednica sa svojim resursima podržat ćemo ovu ideju i staviti se na raspolaganje u okviru mogućnosti koje su u nadležnosti mene kao načelnika i općine Novi Grad Sarajevo“, izjavio je načelnik općine mr. Semir Efendić.