Follow Us:

Projekat 5525

Projekat 5525 je već isprobani koncept ulaganja u manje i/li veće projekte ili mala i srednja preduzeća. Svi učesnici Projekta pronalaze svoje interese kroz štednju, dobit, ostvarenje egzistencije, pokretanje novih radnih mjesta i iskorištavanje ili stavljanje u funkciju postojećih resursa pri partnerskim lokalnim zajednicama.

Princip koji već funkcioniše

Nekoliko uspješno realizovanih projekata na ovaj princip dokaz je da je Projekat 5525 smislen i funkcionalan. Princip realizacije Projekta izvodljiv je na način da će stručna lica iz različitih sektora, kroz projekat VISION BiH 2030, a u saradnji sa partnerskim lokalnim zajednicama koje će ustupiti svoje resurse, kroz mrežu Bosna International Foruma ponuditi gotove i spremne projekte svim registrovanim korisnicima. Svi korisnici pridruženi članovi su potencijalni investitori i partneri za ponuđene projekte. Iznos investicije kao i broj učesnika u projektu nisu određeni niti ograničeni.

Odaberi projekat i postani partner-investitor

Investitori ulaze u osnivačku i vlasničku strukturu novog pravnog lica u obliku D.O.O. ili D.D. i na taj način imaju potpunu kontrolu nad svojom investicijom u smislu da postavljaju upravni odbor, odgovorno lice koje će ih izvještavati o procesu implementacije projekta; u svakom momentu mogu izaći iz vlasničke strukture i povratiti svoja uložena sredstva ili prodati svoj udio, kao i mijenjati upravni odbor, administraciju ili odgovorno lice. Na taj način imaju apsolutnu kontrolu nad svojom investicijom i tokom realizacije projekta.

Cijeli proces ulaganja u odabrane projekte je transparentan, jednostavan i jasno definisan.

Simbolika broja 5525

Broj 5525 je simboličan. Ako zamislimo da je 5000 pridružene mreže Bosna International Foruma iz cijelog svijeta zainteresovano da investira u određeni projekat sa učešćem od 5.000 EUR ili više, dobijemo iznos od 25.000.000 EUR sa kojim je moguće pokrenuti desetine novih malih ili srednjih preduzeća i stvoriti priliku za neograničen broj novih radnih mjesta!  Fantastično, zar ne?

5.000 članova x 5.000 EUR = 25.000.000 EUR

Ukoliko imate dodatna pitanja o Projektu 5525 ili interes za investicije, molimo Vas da se pridružite se:

 


    Tvoja uloga u osnaživanju Foruma je bitna