SAMIR HERALIĆ IZABRAN JE ZA JEDNOG OD NAJUSPJEŠNIJIH PODUZETNIKA U BEČU

Ovo je nagrada koju dodjeljuju Grad Beč i Gospodarska komora ovom Banjalučaninu, vlasniku tvrtke VivaColora

Tridesetpetogodišnji Samir Heralić, rodom iz Banja Luke, koji živi i radi u Beču, dobio je još jedno priznanje za uspješno poslovanje koje void u Austriji.

Poduzetnik godine u svom okrugu

Heralić je sa samo pet godina napustio Banja Luku zbog neugodnih ratnih događaja i s majkom otišao u Beč, gdje je u 15. Bezirki dobio nagradu za poduzetnika godine.

– Nagradu sam dobio na izboru koji su organizirali Grad Beč i Gospodarska komora. Svaki dan radim sa svojim zaposlenicima kako bih unaprijedio poslovanje, a nagrade su dodatni vjetar u leđa. Grad Beč sastoji se od 23 okruga (Bezirk -a), od kojih je svaki poput malog grada u gradu. Naš radnja u 15. bezirku prostire se na 350 četvornih metara i svakodnevno dobivamo pohvale za njen izgled, ali i za naše proizvode, kaže Samir Heralić.

Heralić je sa samo pet godina napustio Banja Luku zbog neugodnih ratnih događaja i s majkom otišao u Beč, gdje je u 15. Bezirki dobio nagradu za poduzetnika godine.

– Nagradu sam dobio na izboru koji su organizirali Grad Beč i Gospodarska komora. Svaki dan radim sa svojim zaposlenicima kako bih poboljšao njihovo poslovanje, a nagrade su dodatni vjetar u leđa. Grad Beč sastoji se od 23 okruga (Bezirk), od kojih je svaki poput malog grada u gradu. Naš dućan u 15. bezirki prostire se na 350 četvornih metara i svakodnevno dobivamo pohvale za njegov izgled, ali i za naše proizvode, kaže Samir Heralić.

Njegova tvrtka, VivaColor, trenutno je jedna od najvećih brzorastućih tvrtki na području prodaje boja i lakova u Austriji.

– Činjenica da se možemo pohvaliti i partnerstvom s njemačkim gigantom Caparolom govori sve. Polako širimo svoje poslovanje, tako da su naši proizvodi zastupljeni u cijeloj Austriji. Imamo vrijedan tim radnika, a kako bismo održali kvalitetu svojih proizvoda, širimo se polako i planski. Također sam uspostavio kontakte s potencijalnim poslovnim partnerima u BiH i nadam se da će sljedeće godine boje brenda VivaColor biti dostupne u mojoj domovini. U 2021. proširili smo asortiman i pod svojim brendom imamo 30 proizvoda lakova, unutarnjih i fasadnih boja, ističe Heralić, koji je ujedno i vlasnik velike trgovine za prodaju opreme za zaštitu na radu, koja se nalazi u 5. bezirku u Beču.

Njegov profesionalni razvojni put prošao je od predstavnika austrijske tvrtke koja proizvodi boje i lakove do direktora i vlasnika VivaColor -a, a predstavlja i njemačku tvrtku 4CR, jednog od vodećih dobavljača u sektoru autoreparature.

– Ništa nije došlo preko noći. Iza uspjeha stoji moj veliki i trud svih radnika, te podrška obitelji, zaključuje Heralić.