Elma Begić

Datum rođenja: 8. 8. 1989.

Mjesto rođenja: Bihać

Mjesto prebivališta: Bihać

Fakultet: Pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću, 2012.

Trenutna pozicija: Social Media and Creative Content Manager at Showsight Magazine, Agency Manager at BeeSocial, Soft Skills Trainer at CEI „Nahla“ Bihać, Freelance Copywriter

KARIJERA

Nakon završenog fakulteta, prvi posao dobila je kao asistent profesora na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću. Pored toga, bavila se lektorisanjem naučnih radova, te je radila kao Youth Worker u različitim nevladinim organizacijama kreirajući i implementirajući soft skills radionice u državi i u zemljama EU. Svoje studentske dane iskoristila je za studijska putovanja, Erasmus programe, učenje i upoznavanje novih kultura i zemalja, tako da je sada bogatija za 26 zemalja koje je posjetila.

U potrazi za novim iskustvima, 2015. godine aplicirala je za posao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i dvije godine radila kao Agentica za odnose sa gostima u prestižnom hotelu The Ritz-Carlton Abu Dhabi Grand Canal. Tokom dvogodišnjeg rada prikupila je brojna priznanja, među kojima ističe General Manager Recognition for Excellent Service i nominaciju za najbolju uposlenicu u kategoriji Guest Services na području Bliskog Istoka. Nakon povratka iz UAE, počinje njeno putovanje sa CEI „Nahla“ Bihać koje je ispunjeno sa mnogo uspješnih projekata i inspirativnog rada sa ženama različitih dobnih skupina.

(BIBLIOGRAFIJA/INTELEKTUALNI RADOVI)

Trenutno uživa radeći ono u čemu je najbolja – u kreativnim procesima i pisanju. Copywriting i Social Media Management su njena trenutna poslovna ljubav. Za sebe kaže da je dreamer & doer – jer sanjajući se može zamisliti bilo šta, ali je važno znati to zamišljeno sprovesti u djelo i tu leži njena supermoć: od sanjara do realizatora.