Elvis Hairlahović

Datum rođenja: 28.01.1987.

Mjesto rođenja: Cazin

Mjesto prebivališta: Chemnitz (Njemačka)

Fakultet: Pravni fakultet u Bihaću, 2010.

Magistrat: Fakultet političkih nauka, 2014.

Trenutna pozicija: Izvršni direktor PIA GROUP UG

KARIJERA

Završio je Pravni fakultet u Bihaću 2010., a magistrirao na Fakultetu političkih nauka, Univeziteta u Sarajevu, smijer Europeske integracije. Predavac na Visokoj medjunarodnoj skoli na predmetima Evropskih integracija u periodu 2016-2018 god.

Svrsenik skole Političkih studija Vijeća Evrope ,stažirao u Uredu Vijeća Evrope u Sarajevu, ucesnik i predstavnik Bosne i Hercegovine na dva Foruma Demokratije u Strasbourgu, te bio angažovan i od  strane  međunarodnih organizacijama u Bosni i Hercegovini, kako reginalno tako i lokalno na razlicitim prijektima ali i na podrucju grada Cazin. Istaknuto liderstvo i neumori duh cine da danas posjeduje  iskustvo u regionalnoj saradnji i umrezavanju na razlicitim drustvenim nivoima a sve u cilju povecanja fluktuacije izmedju obicnog gradjanina i ostatka svijeta.

Takodjer, trenutno je clan Panevropske unije Njemacke kao jedini Bosanac i Hercegovac, koji zeli  pribliziti i podrzati interese Bosne i Hercegovine na njemom putu prema EU, Ambasador bosanskih prirodnih ljepota i rijeka, promocije auto-moto sporta, turizima i investicija.

Trenutno obnasa  funkciju izvršnog direktora (u ostavci)  PIA GROUP UG u Njemačkoj. Od aprila 2018. do marta 2020. godine vodio je i Odjel marketinga, ali i druge radne pozicije u firmi  Ikanović Gmbh, koja ima sestrinsku firmu u BiH i bavi se proizvodnjom , uvozom i izvozom.

BIBLIOGRAFIJA\INTELEKTUALNI RADOVI

Kao nosilac regionalnog primjera dobre prakse učestvovao je na desetine konferencija,  Autor je djela “Uloga Vijeća Evrope u procesu demokratizacije BiH”. Tokom svog angažmana u Fondaciji Mozaik stekao je priznanja u vidu 1 srebrene i 2 bronzane medalje.