Goran Udovičić

Datum rođenja: 28.06.1987.

Mjesto rođenja: Derventa

Mjesto prebivališta: Banja Luka

Fakultet: Ekonomski fakultet Subotica, 2006.

Magistrat: Ekonomski fakultet Subotica

Trenutna pozicija: Direktor/suvlasnik agencije EXPERIENCE Work and Travel d.o.o, Suvlasnik firme MOKU Artisan furniture, Suvlasnik FABRIKA Coffee Sarajevo, Suvlasnik The Coffee Bar – Lake Placid New York

KARIJERA

Nakon završene srednje skole u Derventi upisuje ekonomski fakultet u Subotici 2006. godine. Već tokom studija pokazuje izvanredne organizacijske sposobnosti, želju za putovanjima, povezivanju ljudi i putuje na Work and Travel program u Ameriku 2010. godine. Nakon čega ostvaruje odlične kontakte i upoznaje američke poslodavce sa mogućnostima dovođenja mladih studenata tokom ljeta u Ameriku da upoznaju američku kulturu, rade, putuju, ostvare konekcije i svoje stečeno znanje prenesu u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu zajedno sa prijateljem pokreće agenciju EXPERIENCE Work and Travel za putovanja mladih i počinje sa promovisanjem programa kako u Bosni i Hercegovini, tako i u zemljama regiona prvo kao promo agent, a nakon toga i direktor sopstvene agencije. Godine 2018. godine sa partnerom otvara Coffee Shop u Americi, New York državi, gdje se okupljaju studenti i povezuju sa poslodavcima. Saradnja se jača sa američkom ambasadom u Sarajevu i sve jače i utjecajnije se promoviše Work and Travel program za Ameriku, Njemačku i Kanadu širom Bosne i Hercegovine. Godine 2020. započinje saradnju sa američkom firmom MS Orbis Corporation i počinje da razvija MOKU Artisan brend namještaja od punog drveta. Proizvodnja je instalirana u Bosni, a prodaja je primarno Amerika sa potencijalom širenja na Evropu i lokalno tržište.

Godine 2021. sa partnerima širi priču FABRIKA coffee specijalizovanih coffee radnji na tražištu Sarajeva za prodaju raznih vrsta kafa.

BIBLIOGRAFIJA/INTELEKTUALNI RADOVI

Godine 2021. postaje član Mastermind programa gdje povezuje preduzetnike širom Balkana, ali i sa američkog tržišta i širi pozitivnu priču u Americi o Bosni i Hercegovini kao zemlji koju definitivno treba posjetiti.