Hasib Hadžić

Datum rođenja: 08.03.1987.

Mjesto rođenja: Cazin

Mjesto prebivališta: Sarajevo

Fakultet: Šerijatsko i međunarodno pravo, 2014.

Trenutna pozicija: CEO ODA HOMES, Predsjednik Bosna International Forum, Predsjednik Alumni Al-Azhar iz Bosne i Hercegovine

KARIJERA

Nakon završene Medrese Džemaluddin Čaušević u Cazinu, 2007. Godine upisuje Fakultet Šerijatskog i međunarodnog prava na Univerzitetu Al-Azhar u Kairu.

Već tokom studija pokazuje izvanredne organizacione sposobnosti, kroz pokretanje osnivanje udruženja bosanskohercegovačkih građana i studenata u Egiptu, čiji je i prvi predsjednik i pokretanja prvog bosanskohercegovačkog časopisa na Arapskom jeziku: „Glas Bosne i Hercegovine“.

Nakon povratka u domovinu profesionalne angažmane je ostvarivao kroz realne sektore, prvo kao direktor egipatske kompanije „Export Wood“ iz drvnog sektora, a nakon toga i direktor marketinga i prodaje najveće grupacije iz turističko-zdravstvenog sektora – Hoteli Ilidža D.D.

Osnivač je Bosna International Foruma, organizacije koja obuhvata najširu saradnju i konekcije sa bosanskohercegovačkom dijasporom kroz Registrator i Servis za dijasporu.

Osnivač je i trenutno generalni direktor kompanije ODA HOMES koja proizvodi savremene montažne kuće, kako za domaće tako i strano tržište.

Kao imam obavljao je dužnost u džematu Antverpen (Belgija), džemat Suhi Brod MIZ Kozarac i džemat Bajrići MIZ Cazin.

BIBLIOGRAFIJA\INTELEKTUALNI RADOVI

Kroz karijeru pisao je radove za domaće i strane medije, najčešće sa osvrtom na međunarodne i domaće političko-ekonomske tokove. Još tokom studija analizirao je stanje u arapskim zemljama tokom „Arapskog proljeća“ za najveću svjetsku medijsku agenciju Al-Jazeera kao politički analitičar.