Marijan Krišto

Datum rođenja: 15.08.1996.

Mjesto rođenja: Nova Bila

Mjesto prebivališta: Busovača

Fakultet: Centar za poslovne studije (CEPS) u Kiseljaku, 2021.

Trenutna pozicija: Časnik Oružanih Snaga BiH

KARIJERA

Tokom srednjoškolskog obrazovanja aktivno učestvuje u pozitivnom predstavljanju svoje lokalne zajednice kroz djelovanje u nevladinom sektoru. Kao jedan od koordinatora u nevladinim organizacijama na lokalnom nivou aktivno učestvuje u promociji neformalnog obrazovanja kroz organizovanje različitih seminara i radionica.

Kroz zalaganje za bolje pozicioniranje mladih u lokalnoj zajednici jedan je od incijatora lokalnog tima Omladinske novinske asocijacije u Bosni i Hercegovini.

Nakon završene Gimnazije u Busovači, 2015. godine zapošljava se kao pripadnik Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine u početnom činu vojnika.

Godine 2017., tokom službe u OS -a upisuje i Fakultet cestovnog prometa u Centru za poslovne studije (CEPS)“ u Kiseljaku.
Tokom svog rada i školovanja pokazuje kreativnost, zalaganje, disciplinu, organiziranost, odlično snalaženje u pojedinačnom i timskom radu. Podiže standard rada i koordinaciju, uz fleksibilnost, u svakom zadatku koji mu biva dodijeljen.

Nakon sticanja diplome kao prvostupnik ing. Cestovnog prometa (2021.), postaje časnik u činu potporučnika u Oružanim Snagama Bosne i Hercegovine.

BIBLIOGRAFIJA\INTELEKTUALNI RADOVI

Kao stariji adolescent članom je omladinske organizacije „FRAMA“, čijim potpredsjednikom u državnom vijeću postaje 2014. godine.
Pokazuje odlične sposobnosti kao animator različitih grupa ljudi.