Nudžejm Pašić

Datum rođenja: 22.09.1996.

Mjesto rođenja: Zenica

Mjesto prebivališta: Sarajevo

Fakultet: Međunarodni odnosi i Evropski studij, Internacionalni Burch Univerzitet Sarajevo

Trenutna pozicija: CEO Move to Adria d.o.o. Sarajevo, Voditelj projekta i prodaje ODA Home d.o.o. Sarajevo, Koordinator 1. DANI DIJASPORE BOSNE I HERCEGOVINE, EXPO GRADOVA I OPĆINA

KARIJERA

Kroz srednjoškolsko obrazovanje bio je aktivan u nekoliko nevladinih organizacija poput Asocijacije srednjoškolaca u BiH, inicijator osnivanja lokalnog tima Omladinske novinske asocijacije u BiH, predstavnik srednjoškolaca u Vijeću Mladih Opštine Busovača, član vijeća učenika, te mnoge druge.

Aktivno je učestvovao u promociji Univerziteta, te bio jedan od ambasadora Univerziteta. Pohađao mnogobrojne edukacije i seminare o liderstvu, komunikacijske vještine i pisanje projekata. Učestvovao na nekoliko takmičenja iz poduzetništva, te zajedno sa svojim timom osvojio prvo mjesto na Business challenge BiH u Organizaciji Munja biznis inkubator. Predstavljao Bosnu i Hercegovinu na takmičenju zapadnog Balkana u Crnoj Gori.

Godine 2020. završio ABC Business Academy u Minhenu i u timskom takmičenju osvojio prvo mjesto u rješavanju slučaja i savjetovanja, jedne od najvećih startup kompanija u Evropi Flixbus GmbH.

Posjeduje iskustvo u hotelijerstvu i turizmu u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Radio kao PR menadžer turističke agencije u Dubrovniku.

BIBLIOGRAFIJA\INTELEKTUALNI RADOVI

Unutar kompanije za savjetovanje i marketing u Sarajevu, uspostavio sektor za strateško lobiranje pravnih lica u Bosni i Hercegovini i regionu. Kreiranje sadržaja i promocija te povezivanje sa ciljanom skupinom.

Osnivač je i generalni direktor kompanije za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem. Trenutno radi na nekoliko projekata komercionalnog karaktera i društveno odgovornih projekata.